HET UITZICHT OP DE TAFELBERG BLIJFT UNIEK

Schitterend weer in Kaapstad

Vanochtend zijn we van Blouberg naar Kaapstad gereden. Het is prachtig weer. De excursie met de kabelbaan stond op het programma. Er waren er trouwens meer op de gedachte gekomen want we moesten bijna 2 uur wachten om naar boven te gaan.

Het was de moeite waard. Fenomenale vergezichten. Ook de dassies, een soort marmot, lieten zich zien.

Daarna werden de startnummers voor de marathon opgehaald en vervolgens naar het hotel midden in de Victoria & Albert Waterfront. 

Foto's zijn elders te zien op deze site.

EVEN EEN DAGJE RUST AAN HET STRAND


Even een dagje bijkomen

Gisteren zijn we dus aangekomen en hebben Kaapstad een beetje verkend. In de namiddag zijn we bij het 1e hotel van de reis gearriveerd. De vonkelwijn werd geserveerd en dat leverde menige rode koontjes op.

De kamers zijn mooi en het ontbijt is uitstekend.


In de ochtenduren werd er getraind. Op het strand met de Tafelberg en Robbeneiland op de achtergrond.


Morgen gaan we naar het 2e hotel in Victoria & Albert Waterfront. Een heerlijke locatie. Op donderdag gaan we de Tafelberg op en.... worden de startbewijzen opgehaald voor de 2 Oceans  marathon!

HEB JE ONZE AANBIEDING VOOR 2020 AL GEZIEN NAAR ISRAEL EN JORDANIE?

EEN LEKKER ZONNETJE IN KAAPSTAD

We zijn nu in Kaapstad

Het was even vliegen maar de Boeing 747 was keurig op tijd. Immigratie ging snel en ook de koffers waren er razendsnel.

Daarna werd koers gezet naar Bo Kaap. De voormalige slaven zijn daar gaan wonen.

Vooral Malay mensen. De huisjes daar zijn bijzonder kleurrijk. Foto's vind je elders op de site.

Signal Hill  werd bezocht. Een schitterend vergezicht over Kaapstad en Robbeneiland.

Een happie werd gedaan in Ons Huissie. Daar stonden o.a. oesters op het menu. Werkelijk verrukkelijk. 

Straks naar het hotel en even bijkomen van de lange reis. Aan zee met uitzicht op de Tafelberg. We maken ons op voor veel mooie dagen.

Het weer is prima. Temperaturen gaan omhoog naar de 25 graden!

 

 

OP MAANDAG NAAR KAAPSTAD


Lang naar uitgekeken en dat is het zover

 

DINSDAG: ALLE DEELNEMERS ZIJN VEILIG AANGEKOMEN IN KAAPSTAD!

Maandag vertrekken onze deelnemers naar Kaapstad. Een aantal loopt de Two Oceans Run, anderen kortere afstanden en uiteraard zijn er de supporters om iedereen aan te kunnen moedigen.

Het is maandag een avond- en nachtvlucht. Via Schiphol en Londen arriveert de Boeing 747 dinsdag om 10.10 uur op het Internationale vliegveld van Kaapstad.

We gaan maar gelijk op pad en gaan naar de Bo-Kaap. Kleurige huisjes. Het verhaal hierachter komt nog wel. We maken nog even een stop bij een restaurant, Ons Huisie, dan weet je dat Afrikaans hier nog volop wordt gesproken. 

Bijkomen gaat wel lukken in Milnerton op het Bloubergstrand. Even de reis verwerken. Een sappie naar binnen werken. Dat sappie zal vonkelwijn zijn. De Zuidafrikaanse benaming voor champagne. 

We houden iedereen op de hoogte!

DE REIS NAAR ZUID AFRIKA KOMT NU SNEL

 
Maandag vertrekken we naar Kaapstad

Een heel interessante reis wacht. Trouwens ook een heel interessante marathon. Two Oceans Marathon in Kaapstad! Een Ultra marathon van 56 kilometer. Voor de liefhebbers zijn er ook kortere afstanden. We zullen via deze site en ook via andere social media iedereen op de hoogte houden.

We beginnen in Milnerton. Even bijkomen van de lange reis. Het hotel ligt aan het strand, met uitzicht op de Tafelberg, dus heerlijk trainen daar voor de lopers. Vervolgens verkassen we naar Kaapstad. Een hotel in The Waterfront met alle gezelligheid om je heen. De nodige excursies wachten en uiteraard de marathon.

Verder doen we Kleinmond, Stellenbosch, het Pilanes gebied en Zimbabwe aan.

Via deze site alle foto's en verhalen!

ALLE DEELNEMERS ZIJN AANGEMELD VOOR DE RUN!

Gekte bij het boeken voor de Two Oceans Marathon in Zuid Afrika

 

We hebben iedereen die zich bij ons aangemeld heeft kunnen boeken voor de Two Oceans Marathon. Het was een gekkenhuis en de site van de organisatie was heel moeilijk om te bereiken. Gelukkig hebben wij onze deelnemers voor de Run voorzien van een definitief startbewijs. Voor de halve marathon en de recreatieloop gaan ze binnenkort open zodat wij on-line jullie naam kunnen doorgeven.

Op 20 april vindt de Ultra Marathon plaats. Rijnmond vertrekt 15 april richting Kaapstad. Een mooie voorbereiding vindt plaats aan het strand bij het Lagoon Beach hotel. Daarna verblijven wij in de Waterfront in Kaapstad met uitzicht op de Tafelberg!

Vrijdag 19 april vindt de International Friendship Run plaats. 5,6 kilometer rennen of wandelen. Je mag zelf kiezen...

De halve en hele is een dag later!

Dan begint 'de vakantie'....

Na Kaapstad gaan we Zuid Afrika verkennen. De nodige excursies hebben we al gehad maar er volgen er veel meer. Op 22 april verkassen we naar Kleinmond, het schitterende Arabella Hotel wacht. Daarna is Stellenbosch aan de beurt. We logeren in het oudste en een van de beroemdste hotels van Zuid Afrika, De Oude Werf. Een heerlijk stadje wacht op ons. Na de vlucht naar Johannesburg gaan we naar Bakubung Safari Lodge in het Pilanes gebied. Uiteraard met de game-drives om de Big Five te spotten!

Als verlenging kan nog gekozen worden om naar Zimbabwe door te gaan. 'sWerelds meest beroemde waterval, De Victoria Falls wordt bezocht. 1700 meter watervallen!

Nog een paar plaatsen beschikbaar

Voor meer informatie over de reis kun je het hele programma op deze site vinden. Heb je nog vragen? Werner kan ze met alle plezier beantwoorden via 010-2179920. Uiteraard kun je ons ook per mail bereiken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

  • 1
  • 2
  • Goudsesingel 184
    3011 KD Rotterdam

  • +31 10 217 99 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)