15-DAAGSE REIS
NAAR URUGUAY
EN ARGENTINIË
MET DE
MARATHON VAN MONTEVIDEO

3-17 MEI 2022

URUGUAY

Uruguay is na Suriname het kleinste land van het Zuid-Amerikaanse continent. Het land heeft slechts 3,5 miljoen inwoners. 

De aangename stad Montevideo is opgebouwd als een soort dambord. Alle straten lopen horizontaal en verticaal, waardoor er strakke blokken worden gevormd. Ideaal voor mensen die snel verdwalen. Met een inwoneraantal van 1,5 miljoen is Montevideo de grootste stad van het land.

 


 

 

ARGENTINIË

Argentinië is één van de populairste landen van het Zuid-Amerikaanse continent. In vergelijking tot andere landen van Zuid Amerika is het goed ontwikkeld. Dit prachtige land staat bekend om z’n culturele erfgoed, heerlijke wijnen, uitgebreide BBQ’s, ruige landschappen, passie voor het voetbal, Evita Perón, moeders van de Plaza de Mayo, tango en is natuurlijk het geboorteland van onze koningin Maxima. 

Buenos Aires is niet alleen de hoofdstad van Argentinië, het is tevens één van de 10 belangrijkste metropolen ter wereld en het centrum van het politieke, economische en intellectuele leven van het land. Het vormt de toegangsdeur tot het land van de sensuele tango en de stoere ‘gauchos’.

Programma

Dag 1: Maandag 18 april 2022

Eindelijk is het zover! In de ochtend vertrekken we vanuit Rotterdam met een luxe touringcar van Ringelberg naar Schiphol. 

Rond het middaguur vertrekken we naar onze eerste bestemming: Madrid. Met een gezellige middag en avond in de Spaanse hoofdstad       beginnen we deze reis. 

Onder leiding van een gids maken we een stadstour langs historische plekken en bijzonder bezienswaardigheden zoals  het Koninklijk Paleis en de prachtige pleinen La Cibeles en het Plaza Mayor. 

Ook genieten we van een gezamenlijk diner. Uiteraard brengen we een toast uit.  Een gezellig begin van onze eerste reis naar Zuid Amerika.  Laat in de avond vliegen we door naar Uruguay.

Dag 2: Dinsdag 19 april 2022 

We arriveren in Montevideo om 08.25 uur plaatselijke tijd. Het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland. Welkom in Uruguay! We rijden vervolgens naar de chique badplaats Punta del Este, ook wel het Saint Tropez van Zuid Amerika genoemd. Het is ongeveer 1,5 uur rijden. Een heerlijke plaats om deze reis te beginnen en bij te komen van de lange reis. Alvorens we in het hotel aankomen, laten we u kennismaken met dit mooie stadje. 

Dag 3: Woensdag 20 april 2022

Ochtendtraining in de buurt van het hotel.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maken we een tocht in de omgeving van Punta del Este en stoppen we bij een mooi wijnlandgoed.  Na een rondleiding genieten we van de mooie omgeving en een heerlijke picknick lunch. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding.

Dag 4: Donderdag 21 april 2022 

Ochtendtraining in de buurt van het hotel.

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Gehele vrije dag in Punta del Este. Maak een boottocht, huur een electrische fiets of ga winkelen in het leuke centrum van dit stadje of in Oh! La Barra, een mooie shoppingmall aan zee.

Dag 5: Vrijdag 22 april 2022

Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt verlaten we Punta del Este en zetten koers naar de hoofdstad van Uruguay, Montevideo. Na aankomst in de stad bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. U ziet onder andere de oude stad, het Constitution Square, de kathedraal, het stadhuis, het Solis theater, het voetbalstadion Centenario en het parlementsgebouw. In de Avenida van 18 Juli vindt u winkels, gezellige café’s en mooie gebouwen. Vanaf Plaza Virgilia heeft u een prachtig uitzicht over de stad. 

Na de tour halen we de startbewijzen op voor de Montevideo International Marathon van aanstaande zondag. 

Dag 6: Zaterdag 23 april 2022

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Gehele vrije dag in Montevideo. 

Iedereen kan op zijn eigen manier deze dag zo goed en interessant mogelijk besteden. Er is voor ieder wat wils. Een middagje naar het strand, een boot huren of de stad verder verkennen. Het openbaar vervoer is modern, veilig en goed geregeld. Maar ook het huren van een taxi is niet duur. Er is eveneens een Hop On Hop Off bus, de roze gekleurde Bus Turistico. Op verschillende plekken zijn fietsen te huur.

Dag 7: Zondag 24 april 2022 — de dag van de Montevideo Marathon, halve marathon en 10 km. Vroeg ontbijt voor de lopers. Rond 06.45 uur wandelen we naar het start– en finishgebied. In 2019 waren er totaal 3.000 deelnemers, verdeeld over de drie afstanden. Het is dus een ‘kleine’ en overzichtelijke marathon. De start van de marathon is om 07.30 uur. Na een korte route door de stad gaat het parcours richting Atlantische Oceaan. Welke afstand u ook kiest, de route loopt grotendeels langs de kust en de stranden. Het is een redelijk vlak parcours. In de namiddag wandelen we naar een gezellige bistro en toasten we op iedereen die de finish heeft gehaald.

Dag 8: Maandag 25 april 2022

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Om 10.00 uur vertrekken we naar het koloniale plaatsje Colonia del Sacremento. Dit is met afstand het meest charmante stadje van Uruguay en is dus een bezoek meer dan waard. In het historische centrum vindt u kleurrijke huisjes, barretjes, souvenirwinkeltjes en restaurantjes. In de namiddag varen we met de ferry naar Buenos Aires. De overtocht duurt 75 minuten.

Na aankomst rijden we door naar het platteland van Argentinië. Omstreeks 20.00 uur arriveren we bij het hotel voor een verblijf van twee nachten.

Dag 9: Dinsdag 26 april 2022

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Hierna  vertrekken we naar een nabijgelegen estancia (ranch). Alvorens we hier arriveren, maken we nog een wandeling door het oude centrum van het plaatsje San Antonio de Areco. Ook wel de geboorteplaats van de Argentijnse Gaucho’s genoemd. Op de mooi gelegen ranch krijgt u onder meer demonstraties te zien hoe de Gauchos van de Pampa’s de paarden  trainen. Een interessant kijkje in een uniek stukje Argentijnse cultuur. Na alle activiteiten genieten we van een uitgebreide BBQ op de ranch. In de middag kunt u een ritje maken op een paard of anders in een rijtuig.

Dag 10: Woensdag 27 april 2022

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt vertrekken we naar Buenos Aires. Samen met de gids maakt u kennis met  deze geweldige stad. We laten u de hoogtepunten zien van deze grandioze metropool. We bezoeken de kleurrijke wijk La Boca, de schilderachtige wijk San Telmo met de vele koloniale gebouwen, het graf van Eva Peron, het district Montserrat met de Plaza de Mayo, Casa de Rosada (kantoor van de president), het oude woonhuis van Koningin Maxima en het stadhuis met de aangrenzende kathedraal. We stoppen voor de lunch (voor eigen rekening) op een gezellige locatie. In de namiddag arriveren we bij het hotel.

Dag 11: Donderdag 28 april 2022

Ontbijtbuffet in het hotel. Gehele vrije dag in de hoofdstad van Argentinië. Zoals we gisteren gemerkt hebben valt er heel veel te zien én te beleven.

Het is leuk om de wijk Puerto Madero te gaan ontdekken. Met miljoeneninvesteringen werden er wolkenkrabbers, hotels, restaurants en winkels gebouwd. De straten werden vernoemd naar vrouwen en een volledig nieuwe wijk van Buenos Aires was geboren. In Puerto Madero bevindt zich ook de jachthaven van Buenos Aires. Wandelend langs de docks van Puerto  Madero kom je bij de Puente de la Mujer (vrouwenbrug). Deze brug lijkt sterk op de Rotterdamse Erasmusbrug. Aan de oostkant van de brug vind je de Nederlandse ambassade met daarnaast een oranjekleurig Plaza de Holanda. Om de stad te ontdekken zijn er vele vervoersmogelijk-heden. Zowel taxi’s als het openbaar vervoer zijn voordelig. Ook rijden er hop-on-hop-off bussen.

Dag 12: Vrijdag 29 april 2022

Ontbijtbuffet in het hotel. Ochtendexcursie naar de Parana rivierdelta. Het plaatsje Tigre ligt ongeveer 30 kilometer boven Buenos Aires aan de Parana rivier. Dit is op de Amazone na, de langste rivier van Zuid Amerika met een lengte van 2570 kilometer. 

Vanuit Tigre maken we een privé boottocht door deze mooie rivierdelta. Een oppervlakte van 14.000 km2 vol eilanden, kanalen en kleine rivieren vormen samen een prachtig sub-tropisch gebied. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Buenos Aires. De middag is ter vrije besteding.

Deze avond bezoeken we een prachtige tangoshow in het sfeervolle Café de los Angelitos. Diner en drankjes (wijn, bier, koffie, frisdrank) zijn inclusief.

Dag 13: Zaterdag 30 april 2022

Ontbijtbuffet in het hotel. Gehele vrije dag.

Leuk om te bezoeken is de gezellige wijk Palermo (253.000 inwoners) in het noorden van de stad. In deze hippe en trendy wijk barst het van de winkels, terrasjes en restaurants. De meeste restaurants zijn in Palermo Hollywood en de winkels in Palermo Soho. Overal hoor je tangomuziek. Wie denkt dat de tango een marketing hype is om Argentinië in het buitenland te promoten, heeft het mis. Deze zinnenstrelende dansvorm begeleid door weemoedige klanken, vond eind 19e eeuw haar oorsprong in de Argentijnse hoofdstad en vormt een springlevend onderdeel van de stadse samenleving. Gevoel en passie, daar draait het om.

Over passie gesproken. Voetballiefhebbers hebben de mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken. De sfeer op de tribunes is ongeëvenaard.

Dag 14: Zondag 1 mei 2022

Na het ontbijtbuffet gaan we naar de internationale luchthaven. Om 13.10 uur vertrekken we met een directe vlucht naar Madrid. 

Dag 15: Maandag 2 mei 2022

Na een korte tussenstop in Madrid arriveren we om 11.25 uur op Schiphol. Met de gereedstaande bus van Ringelberg Touringcars rijden we terug naar Rotterdam. 

Einde van een onvergetelijke Rijnmond reis naar Uruguay en Argentinië.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

 

De richtprijs voor deze 15-daagse reis bedraagt 2.795,00 per persoon 

INBEGREPEN

 • Transfers Rotterdam Novotel Brainpark naar Schiphol v.v.
 • Vuchten per Iberia - economy class
 • Alle luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Enkele reis High Speed ferry tussen Uruguay en Argentinië
 • Alle hotelovernachtingen en dagelijks ontbijtbuffet, hotels hebben minimaal een 4-sterren kwalificatie.
 • Alle excursies en entreegelden zoals genoemd in het programma
 • Alle airport transfers en overige vervoer zoals genoemd in het programma
 • After marathonparty incl. drankjes
 • Een diner en drankjes in Madrid
 • Picknick lunch inclusief wijn op het wijnlandgoed nabij Punta del Este
 • BBQ lunch en drankjes op de Argentijnse ranch
 • Tangoshow incl. diner en drankjes in Buenos Aires
 • 2 voorlichtingsontmoetingen in Nederland.
 • Deskundige reisbegeleiding
 • Fooien voor de gidsen en buschauffeurs
 • Gratis shirt voor alle deelnemers
 • Gratis rugzak
 • Uitgebreid mapje met reisbescheiden
 • Reisgids Argentinië per kamer 

NIET INBEGREPEN

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 • Niet omschreven maaltijden en excursies
 • Drankjes tijdens lunch en diner waar niet genoemd
 • Geschatte kosten loopevenementen. Hele marathon 20,00, halve marathon 17,50 ,10 km 15,00 (prijzen zoals in 2019)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele toeslag voor een éénpersoonskamer 550,00

 

Ter info

Het juiste vliegtarief zal medio juni bekend worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk dat de uiteindelijke reissom ietsje kan afwijken.

Het is mogelijk om ‘op indeling’ te boeken voor deze reis. Wij zoeken dan een geschikte kamergenoot voor je van hetzelfde geslacht (altijd twee gescheiden bedden).

 • Goudsesingel 184
  3011 KD Rotterdam

 • +31 10 217 99 20
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login
 

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)