Petra en Wadi Rum - zaterdag 7 maart

Wat een dag!

Al vroeg verlieten we ons unieke hotel voor het bezoek aan Petra. De dag begon bewolkt maar al snel kwam de zon door de wolken. We waren klaar om één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van het gehele Midden Oosten te ontdekken. We begonnen met een wandeling door de mooie kloof, de Siq. Aan het einde zagen we iets wat alle verwachtingen overtrof, El Khazneh, de schatkamer.
Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi dit is. Iedereen ging hierna zelf op pad om Petra verder te verkennen. De één ging naar de graftombe, de andere naar het klooster, Ad Deir, een ander koos voor een urenlange wandeling. Iedereen was erg onder de indruk. Maar de dag was nog lang niet voorbij. In de namiddag arriveerden we in Wadi Rum.
aankomst kreeg iedereen een Arabische shawl en namen we plaats in de jeeps. Er volgde een tocht door een voor ons onbekend landschap. Aan het einde van de tocht stond ons een leuke verrassing te wachten. Op een zandduin stond men ons op te wachten met plateaus vol bier, wijn en frisdrank. Er waren zitplaatsen in Arabische stijl waar men, onder het genot van drankjes en snacks, van de zonsondergang kon genieten. Iedereen werd er stil van!
Na het diner stroomde de dansvloer snel vol. Er werd door iedereen gedanst op Arabische muziek. Later op de avond draaiden we Nederlandstalig, wat ook in de smaak viel bij de Arabieren en de Indonesische gasten. Wat een dag!

  • Goudsesingel 184
    3011 KD Rotterdam

  • +31 10 217 99 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)