Dubai - 23 april

Een nachtvluchten van Emirates bracht ons naar de laatste bestemming van deze reis, Dubai. Ondanks het vroege tijdstip van aankomst hadden wij geregeld dat de kamers klaar waren en dat de deelnemers gelijk konden genieten van het ontbijtbuffet. In Dubai zijn veel dingen ‘over the top’. En dat kan zeker ook gezegd worden over het ontbijtbuffet in ons laatste hotel, Sheraton Mall of Emirates. In de ochtend maakten wij nader kennis met dit bijzondere Emiraat. Dubai 3Na een fotostop bij het 7 sterrenhotel Burj al Arab werd er koers gezet naar de oude stad. In het Shingada museum leerden wij over de historie van Dubai aan de hand van foto’s en een video. Met een watertaxi voeren we naar de oude stad en werden de souqs ontdekt. Dubai 2In de middag en avond kon iedereen zelf Dubai verder ontdekken. Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj al Khalifa en de fonteinen waren daarbij het populairst. Met het bezoek aan Dubai kwam deze reis ten einde. Wat een geweldige reiservaring!Dubai 4

Dubai - 23 april

Een nachtvluchten van Emirates bracht ons naar de laatste bestemming van deze reis, Dubai. Ondanks het vroege tijdstip van aankomst hadden wij geregeld dat de kamers klaar waren en dat de deelnemers gelijk konden genieten van het ontbijtbuffet. In Dubai zijn veel dingen ‘over the top’. En dat kan zeker ook gezegd worden over het ontbijtbuffet in ons laatste hotel, Sheraton Mall of Emirates. In de ochtend maakten wij nader kennis met dit bijzondere Emiraat. Na een fotostop bij het 7 sterrenhotel Burj al Arab werd er koers gezet naar de oude stad. In het Shingada museum leerden wij over de historie van Dubai aan de hand van foto’s en een video. Met een watertaxi voeren we naar de oude stad en werden de souqs ontdekt. In de middag en avond kon iedereen zelf Dubai verder ontdekken. Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj al Khalifa en de fonteinen waren daarbij het populairst.

Ninh Binh - zaterdag 22 april

Wij verlieten de drukte van Hanoi en buiten de stad werden al snel de eerste rijstvelden zichtbaar. Dit gebied wordt ook wel de rijstschuur van Vietnam genoemd. Na een uurtje of twee veranderde het landschap spectaculair. Want zo mag het gebied rondom Ninh Binh best genoemd worden.

Ninh Binh 1Een gebergte van kalksteen die zo uit het niets lijkt te verrijzen. Met daar tussenin prachtige rijstvelden. Ha Long Bay op het land is de bijnaam van dit indrukwekkende landschap. Wij zijn erg onder de indruk van wat er voor onze ogen afspeelt. Tijdens de wandelingen worden er ontelbare foto’s gemaakt. Ninh Binh 4

Maar het mooiste moet dan nog komen. Een boottocht van bijna twee uur door deze schitterende natuur.

Ninh Binh 2Vanuit de kleine bootjes zien wij het adembenemende landschap aan ons voorbij trekken. Zo hebben wij vandaag ons verblijf in het prachtige Vietnam op een waardige manier afgesloten. En nu op weg naar Dubai….

Hanoi - vrijdag 21 april

Vandaag vertrok een grote groep deelnemers naar Duong Lam. Tijdens de fietstocht werden enkele tempels bezocht. De lunch bij een lokale familie viel goed in de smaak. Andere deelnemers boekten de Hop on Hop off bus of gingen winkelen in  de oude wijk. Iedereen had het erg naar de zin. De avond begon met een bezoek aan de traditionele waterpoppen show. Hanoi 4De muziek en de show waren erg bijzonder. Hierna maakten wij kennis met drie typische Vietnamese gerechten. De Phó, de baguette en de zoete egg coffee. De avondwandeling door de oude wijk van Hanoi was te gek. Grote delen waren afgesloten voor het verkeer, er waren optredens en de ontelbare lampionnen brandden. Het was erg sfeervol. Een mooi einde van deze dag in het hectische Hanoi.

Hanoi 3

Kennismaking Hanoi - donderdag 20 april

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet was het tijd om nader kennis te maken met de hoofdstad van Vietnam. Het mausoleum van Ho Chi Minh, de grondlegger van Vietnam, was erg indrukwekkend. Er zijn kledingvoorschriften, er mag niet gesproken worden en soldaten in witte uniformen houden iedereen nauwlettend in de gaten. Na het bezoek wilde een groep Vietnamese dames met ons op de foto wat leidde tot een grappig tafereel. Hanoi 1Na de lunch genoot iedereen van een tocht per rickshaw door de oude wijk van Hanoi. Je komt ogen en oren tekort. Het was soms best spannend om door het luidruchtige en zigzaggende verkeer te rijden. Als afsluiting dronken wij een typisch Vietnamese ‘egg coffee’ in het bekende café Giang.

Hanoi 2

 

Ha Long Bay - 19 april

Met een brok in onze keel hebben wij afscheid genomen van ons luxe Island Resort. Het volgende avontuur wachtte. Een cruise door de baai van Ha Long. Het schip, de Sea Octopus, was van alle luxe gemakken voorzien. Ha Long ship

De koffie stond klaar toen we aan boord kwamen. De Sung Sot grot was immens en de wandeling was zeer indrukwekkend.

Ha Long grot

De baai van Ha Long staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en de natuur is dan ook overweldigend. Over overweldigend gesproken. Het lunch buffet was helemaal top. Met een mooie reiservaring rijker en een voldaan gevoel gingen wij naar Hanoi. 

Ha Long view

  • Goudsesingel 184
    3011 KD Rotterdam

  • +31 10 217 99 20
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

     Over ons
     Reisvoorwaarden
     Login
 

Rijnmond Marathonreizen is een activiteit van GI Travel b.v., al 30 jaar, en is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)